Open deze pagina op je mobiel en installeer onze gratis app. ×

Green Key Goud

Green Key is het grootste duurzaamheidskeurmerk voor de toeristische en recreatieve branche in Nederland. Eiland van Maurik draagt het label Green Key Goud! Dit betekent dat wij verder gaan dan de normale wet- en regelgeving om het park zo duurzaam mogelijk te maken zonder dat er wordt ingeleverd op kwaliteit en comfort.

Wil je meer informatie over Green Key of wil je weten hoe je jouw steentje bij kan dragen? Kijk dan eens op: www.greenkey.nl 


Hoe jullie je steentje bijdragen

Goed om te weten is dat wij het belangrijk vinden dat jullie als gasten geen hinder ondervinden aan de duurzame acties die wij ondernemen. Ongemerkt dragen jullie als gasten namelijk ook jullie steentje bij. 
- In de accommodaties hebben wij namelijk waterbesparende kranen. Hierdoor wordt er tot 70% minder water verbruikt dan bij een normale kraan. 
- De slimme thermostaten zijn voorzien van een bewegingssensor en zorgen ervoor dat het nooit te warm of te koud zal zijn in de accommodatie om energieverlies te voorkomen. 
- De koffiecupjes in het welkomstpakket zijn gemaakt van planten. Dit betekent dat de koffiecups na gebruik bij het GFT kunnen en volledig afbreekbaar zijn.
- De accommodatie is schoongemaakt met door keurmerk erkende schoonmaakmiddelen.
- Gedurende je verblijf hebben wij een energieplafond ingesteld om overmatig elektraverbruik te voorkomen en om iedereen bewust te maken van het eigen verbruik. 
- Op de parkeerplaats hebben wij 6 oplaadpunten voor elektrische- of hybride auto's. 
- We gebruiken in de horeca enkel duurzame materialen en zijn gestopt met het gebruik van plastic bestek. Ook bieden wij verschillende vegetarische, biologische en lokale gerechten en producten aan. 

- Het zwembad maakt gebruik van een automatisch spoelsysteem. Hierdoor gaat er minder water en warmte verloren. 
- Op het vakantiepark hebben wij verschillende prullenbakken en afvalcontainers om het afval te scheiden. 
 

Toekomstplannen

Ook voor de toekomst hebben wij nog voldoende plannen klaarliggen om het vakantiepark zoveel mogelijk te verduurzamen. 
- We zullen zonnepanelen plaatsen op het dak van het zwembad en op een gedeelte van de accomodaties. 
- In de gebouwen en faciliteiten zullen wij LED verlichting met bewegingssensoren plaatsen. 


Tips voor een 'groen' verblijf

Buiten alle maatregelen en aanpassingen die wij hebben gedaan op ons vakantiepark, kan je zelf ook nog diverse 'groene' keuzes maken. 
- Bij de receptie hebben we diverse fiets- en wandelroutes klaarliggen. Zie ook de verschillende tips op onze website. Zo kan je de omgeving op een duurzame manier ontdekken.
- Kies voor een van onze duurzame vervoersmiddelen. Hierin hebben wij een ruime keuze uit bijvoorbeeld: diverse fietsen, elektrische Eiland Choppers en skelters.
- Neem een herbruikbare boodschappen tas mee naar onze supermarkt. Vergeten? Deze bieden wij ook aan in de SPAR supermarkt. 

 

Heb je zelf nog vragen of tips? 
Dan horen wij dit uiteraard graag. Je kan hiervoor een mail sturen naar: greenkey@eilandvanmaurik.nl 

Ons complete MVO-verslag vind je hier.